Πέτσας στο CNN Greece: Ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε πως ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν.

Ειδικότερα, σε ερώτηση του CNN Greece και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου αν είναι ατυχής η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για λίγες δεκάδες μέτρα, ανέφερε πως έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις για το περιστατικό και από τον αρμόδιο υπουργό σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ταυτόχρονια, τόνισε πως ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν και πως η Ελλάδα κάνει ό,τι κρίνεται αναγκαίο για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Δένδιας δήλωσε στην ΕΡΑ ότι: «Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση».

«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here