Βόμβα στην αγορά: H Victoria’s Secret κλείνει εκατοντάδες  καταστήματά της


Ότι θα κλείσει μόνιμα, 250 καταστήματα των Victoria’s Secret και PINK σε ΗΠΑ και Καναδά  ανακοίνωσε η εταιρεία L Brands καθώς τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Victoria’s Secret, η οποία διαθέτει 1.091 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα κλείσει 235 καταστήματα Victoria’s Secret και τρία καταστήματα Pink, με τα υπόλοιπα να κλείνουν στον Καναδά.

Η L Brands, η οποία κατέχει επίσης την Bath & Body Works, ανέφερε ότι οι καθαρές πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν 37%, στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με σχεδόν όλα τα καταστήματα της εταιρείας να αναγκάζονται να κλείσουν τις τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου, λόγω του κορονοϊού.

Εκτός από τα 250 καταστήματα Victoria’s Secret, η L Brands κλείνει 50 τοποθεσίες της Bath & Body Works.

Οι πωλήσεις της Victoria’s Secret ήταν ακόμη χειρότερες, πέφτοντας 46% στα 821,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Bath & Body Works είχε απώλειες 18%.

Οι μετοχές της L Brands υποχώρησαν 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ακόμα και πριν από την πανδημία, η Victoria’s Secret αντιμετώπιζε δυσκολίες. Με τον κορονοϊό τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα με αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες καταστήματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ