Πορτογαλία: Ο κρατικός αερομεταφορέας επαναφέρει τουλάχιστον 200 πτήσεις από την 1η Ιουλίου

Κορονοϊός: Ο εθνικός αερομεταφορέας της Πορτογαλίας TAP θα επαναφέρει ορισμένα από τα δρομολόγιά του στην Ιταλία, την Ισπανία και διάφορους άλλους προορισμούς από τις αρχές Ιουλίου, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού χαλαρώνουν σταδιακά.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο του, ο πορτογαλικός αερομεταφορέας θα πραγματοποιεί περίπου 240 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ 1 και 31 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων 14 πτήσεων την εβδομάδα από τη Λισαβόνα προς το Μιλάνο και τη Ρώμη, καθώς και προς τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Ο TAP, που υπό κανονικές συνθήκες εκτελεί περίπου 2.500 εβδομαδιαίες πτήσεις, έχει αυτή τη στιγμή δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Λισαβόνα προς το Λονδίνο και το Παρίσι, αλλά θα αυξήσει τη συχνότητα σε αυτά τα δρομολόγια τον Ιούλιο και θα προσθέσει πτήσεις προς Βρυξέλλες, Βερολίνο, Άμστερνταμ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Λισαβόνα προς τη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα. Ο TAP θα ξεκινήσει επίσης πτήσεις προς την Βοστόνη, το Μαϊάμι και το Τορόντο τον Ιούλιο. Προγραμματίζονται επίσης περισσότερες πτήσεις προς τη Βραζιλία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα πίσω από τις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, ο αερομεταφορέας, που ιδιωτικοποιήθηκε εν μέρει το 2015, ζήτησε κρατικό δάνειο ως βοήθεια για την επιβίωσή του από την υγειονομική κρίση, με τον πρόεδρο του Μιγκέλ Φρασκίλιου να δηλώνει πως η εταιρεία βρίσκεται στην πλέον επισφαλή θέση από την ίδρυσή της.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα έχει αναφερθεί στην πιθανότητα επανεθνικοποίησης της ΤΑΡ και, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Οικονομικών Άλβαρο Νόβο δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να λάβει απόφαση για κεφαλαιακή ενίσχυση έως τα μέσα Ιουνίου.

Ο βραζιλιανο-αμερικανός επιχειρηματίας Νταβίντ Νίλμαν κατέχει μερίδιο 45% των μετοχών της εταιρείας, το κράτος διατηρεί το 50%, ενώ οι εργαζόμενοι της TAP κατέχουν το υπόλοιπο 5%.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here