Δραματική προειδοποίηση Σύψα: Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τον εφησυχασμό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία σχετικά με την παρουσία του κορονοϊού στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (26/05), ο Νίκος Σύψας επεσήμανε ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι πάρα πολύ λίγα κι ότι «έχουμε τον καλύτερο δείκτη RO σε όλη την Ευρώπη» αλλά, όπως τόνισε, υπάρχει στην κοινωνία ένας εφησυχασμός ότι «τελειώσαμε».

«Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και μπορεί να γυρίσει απότομα. Ο ΠΟΥ είπε το αυτονόητο, ότι αν παραβιάσουμε τους βασικούς κανόνες, που είναι ο κανόνας της απόστασης όλα όσα κερδίσαμε θα τα χάσουμε και ταχύτατα», ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας.

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής ανέφερε ότι σε δυο εβδομάδες θα δει η χώρα τις επιπτώσεις των συνωστισμών σε πλατείες και μπαρ και εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι άσχημες».

Παράλληλα, ο κ. Σύψας προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας «ανά πάσα στιγμή» και έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου σε κάποιες περιοχές η παραβίαση των κανόνων έφερε 150 κρούσματα σε μία ημέρα.

«Ο ιός εάν βρεθεί σε μια κλειστή περιοχή, λόγου χάριν σε έναν συνωστισμό, μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά, δηλαδή ο ένας άνθρωπος να μην μολύνει δύο ή τρεις, να μολύνει δέκα ή εκατό κι αυτοί άλλους εκατό», τόνισε ο κ. Σύψας και επανέλαβε ότι απαιτείται να μην υπάρξει εφησυχασμός και να τηρείται ο κανόνας των αποστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here