Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής Bergmann Kord: «Ο ειδικός επί… κεφαλής παραμένει ασφαλής»


H Bergmann Kord, ο επί 41 χρόνια «ειδικός επί…κεφαλής» συνεχίζει τη δυναμική πορεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και στις θεραπείες τριχόπτωσης και στην μετά COVID-19 εποχή, ανταποκρινόμενη άμεσα και ουσιαστικά στις νέες ανάγκες που αυτή διαμορφώνει. Τον τρόπο με τον οποίο το υλοποιεί αυτό αναλύει ο Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord.

Η ασφάλεια είναι πλέον το πρώτο ζητούμενο για τον καταναλωτή. Πώς ανταποκρίνεται η Bergmann Kord στην ανάγκη αυτή;

Για την Bergmann Kord το θέμα της ασφάλειας δεν είναι καινούργιο, αφού τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούμε χρόνια τώρα, στηρίζονται στα αντίστοιχα γερμανικά της Bergmann. Όσον αφορά στον COVID-19, ακολουθούμε με προσήλωση τις αρχές του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Ασφάλειας και Υγείας που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία με τους αρμόδιους φορείς της. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η παροχή των υπηρεσιών γίνεται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, ενώ κανείς πελάτης ή επισκέπτης δεν έρχεται σε επαφή με άλλον κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις.
  • Η προσφορά των υπηρεσιών γίνεται σε χώρους ατομικής εξυπηρέτησης (καμπίνες με πόρτα), στους οποίους παραμένει αποκλειστικά ο πελάτης που έχει το ραντεβού, με την παρουσία μόνο του προσώπου που προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ως αποτέλεσμα, δεν έρχεται σε επαφή με άλλους πελάτες.
  • Ο πελάτης κινείται στους χώρους ατομικής εξυπηρέτησης μόνο με μάσκα και γάντια και περνάει απευθείας στον υγειονομικά ασφαλή χώρο, όπου θα του προσφερθούν οι υπηρεσίες.
  • Οι πελάτες και επισκέπτες εισέρχονται στους χώρους μόνο με μάσκα, ενώ εάν δεν διαθέτουν τους παρέχει η Bergmann Kord πιστοποιημένες μάσκες μίας χρήσης.
  • Τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ταυτόχρονης παρουσίας πελατών και επισκεπτών στις εγκαταστάσεις, καθώς και το όριο απόστασης του ενός από τον άλλο.
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χρησιμοποιεί μάσκες και γάντια ατομικής προστασίας, έχοντας παράλληλα ενημερωθεί εντατικά για τις ενδεδειγμένες συμπεριφορές που πρέπει να ακολουθεί, σύμφωνα με τις οποίες η επικοινωνία με τον πελάτη κινείται αυστηρά στις απολύτως απαραίτητες επαφές, χωρίς υπερβολές, με γνώμονα την ασφάλεια όλων.
  • Οι χώροι, ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό απολυμαίνονται μετά την αναχώρηση κάθε πελάτη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σημαντικός στην τήρηση των παραπάνω είναι ο ρόλος του προσωπικού. Εάν δηλαδή γνωρίζει τις διαδικασίες και τις υπηρετεί σωστά και σταθερά. Ισχύει αυτό για το προσωπικό της Bergmann Kord;

Το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό μας είναι απολύτως καταρτισμένο στις νέες ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας, τις τηρεί με ευλάβεια και – το πιο σημαντικό – δεν το κάνει εξ ανάγκης, αλλά πιστεύει σε αυτές. Η διαδικασία της ενημέρωσης και κατάρτισής του είναι διαρκής και επίπονη. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένα με ISO. Ο πελάτης που θα έρθει στις εγκαταστάσεις μας θέλουμε να αισθάνεται απολύτως ασφαλής, να μην έχει ουδεμία ανησυχία και απλά να αφεθεί στο να απολαύσει τις ποιοτικές υπηρεσίες μας.

Τελευταία εστιάζετε ιδιαίτερα στην έννοια «εξατομικευμένες υπηρεσίες». Θέλετε να μας πείτε τι ακριβώς σημαίνει για σας;

Προσφέρουμε ολοκληρωμένη διάγνωση για εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης μαλλιών. Στο πλαίσιο της προσωπικής διάγνωσης, πιστοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επέμβασης και καταγράφονται σημαντικές παράμετροι που θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του εξατομικευμένου πλάνου. Θεωρούμε ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εξατομικευμένης θεραπείας της Bergmann Kord, τη διατήρηση ατομικού ιατρικού φακέλου του κάθε πελάτη, με φωτογραφικό αρχείο από την πορεία της θεραπείας του, σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας, το οποίο αρχειοθετείται και συγκρίνεται βήμα-βήμα.

Τελικά, ποιο είναι το πραγματικό κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών;

Είναι αλήθεια ότι από Κλινική σε Κλινική οι διαφορές στο κόστος είναι μεγάλες. Οι χαμηλού κόστους επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών φαντάζουν ελκυστικές, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Σε πολλές «κλινικές μαλλιών», νοσηλευτές παρουσιάζονται ως ειδικοί στην επέμβαση, ενώ ο γιατρός εμφανίζεται… ως guest star, αφού την επέμβαση την κάνουν άπειροι βοηθοί και νοσηλευτές. Κάποιες άλλες φορές δε, εμφανίζονται ως ειδικοί, γιατροί χωρίς ειδικότητα ή με άσχετες ειδικότητες. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτές περιφέρονται από κλινική σε κλινική εκτελώντας επεμβάσεις, απλά για να γίνονται, ενώ στις περισσότερες κλινικές δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες ασφαλείας.

Στην Τουρκία γιατί οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι φθηνότερες;

Γιατί η Τουρκία έχει «βιομηχανοποιήσει» τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, κάνοντας μέχρι και ομαδικές επεμβάσεις, για να διατηρήσει χαμηλό το κόστος. Τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων δεν είναι καλά, ενώ πολλές φορές μια αποτυχημένη επέμβαση δημιουργεί προβλήματα και σε μια ενδεχόμενη μελλοντική επέμβαση, αφού ο τρόπος που γίνεται καταστρέφει τη δότρια αλλά και τη λήπτρια περιοχή, δίχως επιστροφή. Θα προέτρεπα λοιπόν τους ενδιαφερόμενους, όταν ακούν για προσφορές, εκπτώσεις και «χαμηλές» τιμές που δήθεν προσφέρουν κάποιες «κλινικές μαλλιών» σε Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να ελέγξουν τα «μικρά γράμματα», να δουν τι ακριβώς περιλαμβάνουν και να αποφασίσουν εάν θα αφήσουν στην τύχη μια τόσο σοβαρή διαδικασία.

H Bergmann Kord αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών. Πως επετεύχθη αυτό;

Η τεχνογνωσία αιχμής που αξιοποιεί, καθώς και η προηγμένη ιατρική τεχνολογία της στην εφαρμογή εξειδικευμένων επιστημονικών υπηρεσιών αποτέλεσαν τα στοιχεία εκείνα που την ανέδειξαν σε Κλινική Μαλλιών διεθνούς εμβέλειας. Από την άλλη πλευρά, η Κλινική μας επενδύει σταθερά στην διαρκή επιμόρφωση και επιστημονική κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού της, μέσω συνεργασιών με παγκοσμίως διακεκριμένα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών και φορείς, αλλά και μέσω παρακολούθησης ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων. Έτσι, οι ιατροί της Bergmann Kord εξάγουν τεχνογνωσία, παρουσιάζοντας νέες τεχνικές, μεθόδους εμφύτευσης και θεραπείες κατά της τριχόπτωσης, τόσο σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ειδίκευση ιατρών από το εξωτερικό, όσο και σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια.

Τα τελευταία χρόνια έχετε επεκταθεί και στον Ιατρικό Τουρισμό. Πως προέκυψε η απόφαση αυτή;

Διαπιστώσαμε ότι η διεθνής αναγνώριση της Bergmann Kord αποτυπώνεται παράλληλα και στην επιλογή της από ολοένα και περισσότερους ξένους πολίτες που ερχόμενοι στην Ελλάδα, την επιλέγουν για να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Έτσι, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη στρατηγική ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες αυτούς ολοκληρωμένα και εξατομικευμένα προγράμματα υποδοχής πελατών. Οι ξένοι αυτοί πολίτες, στο πλαίσιο των υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών που λαμβάνουν από την Κλινική Μαλλιών, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ομορφιές της χώρας μας, απολαμβάνοντας ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες τουρισμού, υπό την επιμέλεια της εταιρείας. Να σας πω εδώ τέλος, ότι η Bergmann Kord αποτελεί μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού Elitour.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ