Έρχεται πακέτο στήριξης για τις αερομεταφορές – Μεγάλη οικονομική παρέμβαση από την κυβέρνηση


Με τον τουρισμό να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει να χειριστεί κατά το υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα η κυβέρνηση, στο «κάδρο» μπαίνουν και οι αερομεταφορές.

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην οικονομία, φτάνουν τα 24 δισ. ευρώ και εκτείνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν και αναμένεται να επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και η έως τότε διαμορφωμένη κατάσταση, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αποκλιμακωθούν ή θα επεκταθούν τα προστατευτικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη παρέμβαση -αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος τομέας, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, θα στηριχθεί με μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία. Το οριστικό ύψος και περιεχόμενό της, είναι ακόμη υπό διαβούλευση.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα υπάρξει στήριξη στο σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών, δηλαδή στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρίες handling και τα αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν οριστικοποιήσει τις πτυχές και τους όρους που θα συνοδεύουν αυτή τη στήριξη προς τις αερομεταφορές, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στο πακέτο διατάξεων ή στο νομοσχέδιο, με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ