Θεοχάρης: «Τουρισμός για όλους» και εταιρικά voucher (vids)


Μεγάλο εύρος των δικαιούχων – «Ευελιξία» για τους ξενοδόχους που θα ανοίξουν με προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες

Για τα πολλαπλά προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού μίλησε μεταξύ άλλων στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού μέσω ΟΑΕΔ, «το οποίο φέτος για πρώτη φορά έχει 30 εκατομμύρια ευρώ, μετά από πάρα πολλά χρόνια», στον «Τουρισμό για όλους» του υπουργείου Τουρισμού με άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ καθώς και σε ένα σύστημα εταιρικών voucher για τον ιδιωτικό τομέα ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να δίνουν αφορολόγητα voucher στους υπαλλήλους τους, «το οποίο θα είναι 10 ίσως και 20 εκατομμυρίων ευρώ». Σχετικά με τους δικαιούχους ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δεν παίζει το ρόλο του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ «για να εστιαστεί σε ανέργους».

«Θα έχει εισοδηματικά κριτήρια αλλά θέλουμε να είναι μεγάλο το εύρος που καλύπτουμε γιατί σκοπός είναι να κινηθεί η τουριστική οικονομία κι όχι να έχουμε αυστηρά και αμιγώς κοινωνικά κριτήρια».

Έμφαση στη στήριξη των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν

Σχετικά με τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν ο κ. Θεοχάρης επισήμανε τη βεβαιότητά του για την θετική ανταπόκριση των ξενοδόχων τονίζοντας «εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω κι ένας ξενοδόχος που δε θα θελήσει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή» Παράλληλα σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στη στήριξη των ξενοδόχων που θα ανοίξουν και δευτερογενώς σε όσους παραμείνουν κλειστοί. Διευκρινίζοντας για τα μέτρα στήριξης, σημείωσε ότι σε περιβάλλον που δε γνωρίζεις τους πελάτες σου, δεν πρέπει να έχεις σκληρές υποχρεώσεις για το προσωπικό που θα προσλάβεις. Έτσι όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, θα υπάρχει ευελιξία «για να ανεβάσεις το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες που έχεις σε πελάτες» ενώ θα υπάρχει και στήριξη «για να μπορείς να προσλάβεις και παραπάνω από όσους χρειάζεσαι και να μοιραστείς με το κράτος το μισθολογικό κόστος».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ