Άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών για την ενίσχυση επιχειρήσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Άμεση σύγκληση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου για το ζήτημα του αποκλεισμού επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ζητούν, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη Νίκο Παππά.

Σε συνέχεια του αιτήματος της ΓΣΕΒΕΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως έλαβαν την επιστολή της συνομοσπονδίας και συμφωνούν μαζί της μιας και:

Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα. Μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιες Επιτροπές αλλά και να αναζητήσουν λύσεις για το μείζον πρόβλημα του αποκλεισμού μεγάλου ποσοστού της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μάλιστα εγγυάται το ελληνικό δημόσιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ