Fortune: Νέοι ύμνοι για την Ελλάδα – Πώς έκλεισε γρήγορα την πόρτα στον κορονοϊό


«Πώς η Ελλάδα μπορεί να ανοίξει ξανά χωρίς να καταστρέψει την επιτυχία του περιορισμού του κορoνοϊού» έχει τίτλο το άρθρο του Fortune και σημειώνει πως με βάση τα δεδομένα, η χώρα μας αποδείχτηκε έξι φορές πιο αποτελεσματική από τη Γερμανία, 27 φορές πιο αποτελεσματική από τη Γαλλία και 35 φορές πιο αποτελεσματική από τη Βρετανία.

«Αν στις αρχές Φεβρουαρίου, κάποιος προέβλεπε πως η αντίδραση της Ελλάδας στην πανδημία του κορoνοϊού θα ήταν πιο ισχυρή από εκείνη της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, ενδεχομένως να τον κατηγορούσαν πως περνά πολύ χρόνο με τον Διόνυσο, τον Έλληνα Θεό του κρασιού». Με αυτή τη φράση ξεκινά το Fortune μια ανάλυση για τον τρόπο που η Ελλάδα κατάφερε να διαχειριστεί την πανδημία.

Το άρθρο επαινεί την ελληνική ηγεσία για την ετοιμότητα που επέδειξε: «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα ενήργησε έγκαιρα και πήρε μέτρα δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο θάνατο από τον κορoνοϊό στη χώρα. Αν και η Βρετανία ανακοίνωσε το πλήρες lockdown μια μέρα μετά την Ελλάδα, ωστόσο, ως τότε, η Δυτική Ευρώπη σημείωνε 11 φορές περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 24 φορές περισσότερους θανάτους», αναφέρεται στο Fortune.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με άθλους που θα τρόμαζαν ακόμη και τον Ηρακλή» σημειώνει το δημοσίευμα, που περιγράφει πως η πανδημία του κορoνοϊού βρήκε την Ελλάδα έπειτα από μια δεκαετία λιτότητας, με ένα αποδεκατισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το άρθρο, σημειώνει ακόμη πως η γρήγορη απόκριση, συνοδεύτηκε από καλή εκτέλεση των μέτρων ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πειθαρχία των πολιτών της χώρας μας: «Προς μεγάλη έκπληξη, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες των Αρχών. Η κυβέρνηση διπλασίασε σχεδόν τη χωρητικότητα στις εντατικές και προσέλαβε πάνω από 3.500 επαγγελματίες του ιατρικού τομέα».

Σε μια κίνηση εκ διαμέτρου αντίθετη με παλαιότερους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα, που κατηγορούσαν τους ειδικούς όποτε χρειαζόταν να λάβουν σκληρά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τους ειδικούς.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο τουρισμός αποτελεί κλειδί για την ελληνική οικονομία και ένα από τα φωτεινά σημεία στην οικονομική κρίση, με 34 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ