Δεν θα επιστρέψει στο δάσος η λύκαινα που βρέθηκε καρφωμένη σε φράχτη


H θηλυκή λύκαινα που διασώθηκε από τον Αρκτούρο όταν ξέφυγε από το φυσικό της περιβάλλον και βρέθηκε καρφωμένη στην καγκελόπορτα ενός σπιτιού στον Καστανά Θεσσαλονίκης δεν επιστρέψει στο δάσος.

Η ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου κατάφερε μετά από 6 ώρες να απεγκλωβίσει το άτυχο ζώο και να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί κάποιο ζωτικό όργανο που θα επέφερε τον θάνατό του.

Ωστόσο, η Ελισάβετ όπως την ονόμασαν, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που αποκόμισε τη μέρα που τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πατάει πολύ καλά το πόδι της, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Αρκτούρος

Παρόλο που το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν της επιτρέπει να τρέχει και να κυνηγάει απρόσκοπτα με αποτέλεσμα η επανένανταξή της να μην είναι η ασφαλής επιλογή για την ίδια αλλά και για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε αγέλη και λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της θα αναγκαζόταν να προσεγγίζει κατοικημένες περιοχές για να βρει ευκολότερα τροφή. Γι αυτό αποφασίστηκε, η Ελισάβετ να ενταχθεί στο Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινα.

Πηγή: breaknews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ