Τουρκική πρόκληση στην Αγία Σοφία: Έτσι θα διαβαστεί η μουσουλμανική προσευχή


Μουσουλμανική προσευχή θα διαβαστεί σήμερα (29/05) στην Αγία Σοφία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Eρντογάν.

Σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ο Τούρκος πρόεδρος, προχώρησε σε αυτή την προκλητική κίνηση, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Έξω από την Αγιά Σοφιά έχει στηθεί ένας προτζέκτορας ο οποίος θα δείχνει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν ουσιαστικά μετά τις 11.30, όταν τουρκικά σκάφη θα βρεθούν στον Βόσπορο και θα «περάσουν» από την προεδρική κατοικία.

Στις 18.00, θα γίνει η ανάγνωση του Κορανίου μπροστά από το Τοπ Καπί και θα ακολουθήσουν παράσταση με ξίφη και συναυλία της μπάντας του τουρκικού στρατού. Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη τοξοβολίας και απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ποίησης με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και στις 20.53, ο Ερντογάν που δεν θα έχει φυσική παρουσία, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μέσω… βίντεο.

Στις 21.30 θα προβληθούν εικόνες από drone –επεξεργασμένες με ειδικά εφέ- που θα δείχνουν την πορεία του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή (Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης) και την “άφιξη” του στην Αγιά Σοφιά, μπροστά από ψεύτικα τοίχη που φτιάχντηκαν για το σόου. Σε αυτό το σημείο θα διαβαστεί η προσευχή της νίκης, το 48ο κεφάλαιο από το Κοράνι, που αποτελείται από 29 στίχους και αναφέρονται στην Συνθήκη του Hudaybiyyah, που επετεύχθη από τον προφήτη Μωάμεθ. Στη συνέχεια θα γίνουν αναφορές και σε αρετές της μουσουλμανικής κοινότητας ενώ οι… εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με ρίψη πυροτεχνημάτων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ