Κορονοϊός-Κίνα: Μόλις 4 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Μόλις τέσσερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αναφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας

Όλα τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Κίνα, έσπευσε να διευκρινίσει η Επιτροπή, ήταν «εισαγόμενα».

Πλέον, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα όπου άρχισε η πανδημία να φθάνει τους 82.999.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας παραμένει αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί στο εξωτερικό προτού ταξιδέψουν στην κινεζική επικράτεια, ανέρχεται σε 1.738 συνολικά. Τα δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, ένα στη Σαγκάη και άλλο ένα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Από αυτά τα «εισαγόμενα» κρούσματα, 1.692 άνθρωποι έχουν αναρφώσει και 46 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Δεν έχει ανακοινωθεί κανένας θάνατος μεταξύ των περιπτώσεων αυτών.

Ακόμη 11 άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια χθες από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του κινεζικού υπουργείου Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση. Στα κινεζικά νοσοκομεία παρέμεναν ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 63 ασθενείς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here