ΗΠΑ – Βίντεο-σοκ:Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια άνδρα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Φλόιντ


Τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ θυμίζουν «καζάνι που βράζει», καθώς οι ταραχές μετά την δολοφονία ενός μαύρου πολίτη -του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ– επεκτείνονται σε τουλάχιστον 30 πόλεις της χώρας.

Το βράδυ του Σαββάτου (30/05) χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για ακόμη μια φορά για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία κατά των μαύρων πολιτών ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και η Ατλάντα.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: τα τελευταία λόγια του Φλόιντ πριν πεθάνει και ενώ ήταν ακινητοποιημένος από αστυνομικούς -ένας εκ των οποίων είχε γονατίσει πάνω στο λαιμό του- αποτελούν το βασικό σύνθημα των διαδηλώσεων, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μέχρι το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σικάγο.

Οι πορείες ξεκίνησαν ειρηνικά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν επεισόδια, με ορισμένους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία που «απαντούσε» με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Μάλιστα κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δυο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters, ενώ πριν από λίγες μέρες συνελήφθη δημοσιογράφος του CNN ενώ ήταν στον αέρα.

Βίντεο από τα επεισόδια που σημειώνονται ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ σ’ ένα ακόμη βίντεο που δημοσίευσε το RT φαίνεται ένας άνδρας πάνω στο καπό ενός περιπολικού, ο οποίος κατεβαίνει βίαια από την αστυνομία και στη συνέχεια αρχίζουν να τον χτυπούν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ