Ντ. Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν έχει υποστεί δεινή ήττα στον Έβρο – Βρίσκεται σε δύσκολη θέση


Για τις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά την παρουσία σε εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (31/05), η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη «δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του», σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καταγράφονται και στις δημοσκοπήσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άνθρωπο του κεμαλικού μετώπου (Ιμάμογλου) να έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση και “ρίχνει’” 5 μονάδες στον Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός αυτό, είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο τουρκικό κατεστημένο και προσπαθεί αυτή τη στιγμή να πετύχει κάποιου είδους νίκη, μετά και την «δεινή ήττα στον Έβρο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας τουρκικής πίεσης στον Έβρο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι δεν θα ξαναδοκιμάσει γρήγορα γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα είναι καλά θωρακισμένη και γιατί «γύρισε μπούμερανγκ αυτή η πολιτική από την ΕΕ».

«Πιστεύω», πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη, ότι «ο Ερντογάν θα ρίξει το βάρος του στη Λιβύη, όπου εκεί είχε πράγματι κάποιες επιτυχίες, διότι μπόρεσε να οπισθοδρομήσει ο Χάφταρ».

«Η άποψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα και μάλλον περισσότερο γρήγορα από αργά θα στραφεί προς την Ευρώπη», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων είπε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο και η Άγκυρα ξέρει καλά ότι τέτοιου είδους κινήσεις ενέχουν μεγάλους κινδύνους.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πάρα πολύ καλά θωρακισμένη από τις συμμαχίες της, από τη στήριξη που έχει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου και το ξέρει πολύ καλά ο Ερντογάν», σημείωσε.

Για τις κινήσεις της Αθήνας, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ψυχραιμία, νηφαλιότητα ενώ τα μηνύματα της Ελλάδας πρέπει να είναι σταθερά. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση για διάλογο με την Τουρκία, αλλά έναν διάλογο ο οποίος δεν θα προκύπτει από πιέσεις και εκβιασμούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ