Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ – Βίντεο-σοκ: Περιπολικό παρασύρει διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη


Έρευνα για ένα τρομακτικό βίντεο, το οποίο δείχνει περιπολικό να παρασύρει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Στα πλάνα, που αναρτήθηκαν στο Twitter και έκτοτε έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, το τζιπ της αστυνομίας εμφανίζεται σταματημένο μπροστά από οδόφραγμα που είχε τοποθετηθεί στο σημείο για να συγκρατήσει τους διαδηλωτές.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους πετούν αντικείμενα προς το τζιπ, ο οδηγός του οποίου κάποια στιγμή ξεκινά, παρασύρει το οδόφραγμα και διαδηλωτές.

Στο βίντεο, διάρκειας 27 δευτερολέπτων, ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών και στη συνέχεια ένας άνθρωπος πηδάει στο καπό του οχήματος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Το βίντεο αυτό, που αναπαράγεται από αμερικανικά ΜΜΕ, αναδεικνύει την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην αστυνομία και τους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, είπε πως το περιστατικό διερευνάται αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως ενδεχομένως οι αστυνομικοί να μην είχαν άλλη επιλογή.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναβρασμό τις τελευταίες ημέρες λόγω της δολοφονίας ενός μαύρου πολίτη – του Τζορτζ Φλόιντ- από λευκό αστυνομικό.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν και το Σάββατο στους δρόμους 30 και πλέον πόλεων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Μάλιστα, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές 25 πόλεων προχώρησαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν τα επεισόδια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ