Επτά βήματα για απώλεια λίπους από το πρόσωπο

Αν θέλετε να χάσετε λίπος από την περιοχή του προσώπου, οι παρακάτω συμβουλές ίσως να σας φανούν χρήσιμες…

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν θέλουμε να την κάνουμε συγκεκριμένη και να στοχοποιήσουμε ένα σημείο του σώματός μας. Ειδικότερα, το λίπος στην περιοχή του προσώπου μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο να το χάσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που, αν τις ακολουθήσουμε, μπορεί να δούμε αποτελέσματα.

Ασκήσεις για το πρόσωπο

Μπορούν να γίνουν για να καταπολεμήσουν τα σημάδια της γήρανσης και για να βελτιώσουν τη δύναμη των μυών της περιοχής. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, από το να φουσκώνετε τα μάγουλά σας και να πιέζετε τον αέρα από τα αριστερά στα δεξιά, μέχρι και να σουφρώνετε τα χείλη σας. Δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικές, εκτός από μαρτυρίες ατόμων που τις δοκίμασαν, αλλά δεν χάνετε τίποτα.

Περισσότερη αερόβια

Μήπως χρειάζεστε περισσότερη αερόβια άσκηση; Το λίπος στο σώμα δεν καίγεται εύκολα όταν εστιάζουμε σε μια περιοχή, αλλά χρειάζεται γυμναστική, για να ελαττωθεί συνολικά στο σώμα—προφανώς και στο πρόσωπο.

Περισσότερο νερό

Το νερό μας βοηθά να παραμένουμε ενυδατωμένοι, να αποφεύγουμε την υπερφαγία, αλλά και να χάνουμε κιλά. Μια μελέτη μικρής κλίμακας έδειξε πως ένα ποτήρι νερό μαζί με το πρωινό σήμαινε περίπου 13% λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, πιστεύεται ότι το νερό δραστηριοποιεί για λίγο τον μεταβολισμό μας.

Λιγότερο αλκοόλ

Ένα ποτό δεν πρόκειται να σας πειράξει, αλλά αν το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ, το πρόσωπό σας θα υποφέρει. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά πρακτικά κανένα θρεπτικό συστατικό και μπορεί να κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται πρησμένο.

Λιγότεροι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, τα γλυκά, τα ζυμαρικά και το λευκό αλεύρι είναι τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους, συνεπώς κάποιο από αυτό το βάρος θα… εγκατασταθεί στο πρόσωπό μας.

Περισσότερος ύπνος

Χρειαζόμαστε καθημερινά τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες ύπνου. Η αϋπνία κάνει τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) να αυξάνονται επικίνδυνα και οι παρενέργειές της είναι πολλές—μία εκ των οποίων και η αύξηση βάρους.

Λιγότερο αλάτι

Αν το παρακάνουμε με το αλάτι στο φαγητό μας, η πιο συνηθισμένη παρενέργεια είναι το πρήξιμο, που εμφανίζεται και στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι (το νάτριο, συγκεκριμένα) προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας. Εκτός από το έξτρα αλάτι που (δεν πρέπει να) βάζουμε στο φαγητό μας, το βρίσκουμε σε τεράστιες ποσότητες σε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά. Περιορίστε τα, για να μειώσετε και την πρόσληψη αλατιού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ