Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Το υπερόπλο της Κίνας κατά των ΗΠΑ και του Τραμπ

Το ξέσπασμα της πανδημίας έγινε αιτία για να εκδηλωθεί ένας ανελέητος πόλεμος της Αμερικανικής ηγεσίας κατά της Κίνας, με παράπλευρη απώλεια τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Άλλωστε ο Πρόεδρος Τραμπ από την πρώτη στιγμή δεν είχε κρύψει την διάθεση του για μετωπική σύγκρουση με τον γίγαντα της Ασίας, κατηγορώντας μάλιστα τους προκατόχους του για την γιγάντωση της Κίνας ως οικονομική υπερδύναμη.

Οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα και ο ανελέητος πόλεμος όπου η αμερικανική εξωτερική πολιτική διατηρούσε ερείσματα, προκειμένου να αποτραπεί η κινεζική επέλαση, θύμισε εποχές ψυχρού πολέμου. Οι πιέσεις που ασκούσε ο αμερικανικός παράγοντας σε τρίτες χώρες για να ακυρωθούν κινεζικές επενδύσεις και να αποκλειστούν κινεζικοί κολοσσοί από δημόσιους διαγωνισμούς, ειδικά σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, ήταν φανερός και ανελέητος.

Η κινεζική αντεπίθεση με όπλο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Όμως, σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές, η Κίνα ετοιμάζει σφοδρή αντεπίθεση, που ειναι ικανή να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμια ανατροπή στην ισορροπία δυνάμεων, όπως και ανατροπή του ίδιου του Προέδρου Τραμπ, τον οποίο θεωρεί την μέγιστη απειλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κίνα έχει διαθέσει αστείρευτους πόρους προκειμένου να ανακαλύψει το εμβόλιο για την Πανδημία. Διαθέτει δε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να είναι η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό, άρα προηγείται στις έρευνες. Είναι θέμα χρόνου να το εχει έτοιμο, εάν δεν το έχει ήδη!

Ποιό θα είναι το επόμενο της βήμα; Μα να εκχωρήσει το εμβόλιο ΔΩΡΕΑΝ στον ΠΟΥ! Στον ΠΟΥ με τον όποιον η Αμερική έκοψε κάθε σχέση, με εντολή Τραμπ! Και μάλιστα, στόχος των Κινέζων ειναι να προβούν σε αυτή την κίνηση κατά την προεκλογική περίοδο των αμερικανικών εκλογών, δίνοντας έτσι ένα ασύμμετρο χτύπημα στον ίδιο τον Τραμπ. Που τότε θα εμφανίζεται ως ικέτης απέναντι στον ΠΟΥ που ο ίδιος είχε απορρίψει, ενώ η Κίνα θα παρουσιάσει ένα πρόσωπο παγκόσμιας υπερδύναμης με επιστημονική υπέροχη αλλά κυρίως, ανθρώπινο.

Θα καταστήσει εαυτόν πλανητική ηγέτιδα, δίνοντας μάλιστα ένα ασύμμετρο χτύπημα στις πολυεθνικές του φαρμάκου που προσδοκούν υπερκέρδη από την παραγωγή και διάθεση εμβολίου, ενώ η Κίνα θα το διαθέσει δωρεάν!

Τι πιο συντριπτικό χτύπημα…

 

Newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here