Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αναρτώνται τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Απριλίου με έκπτωση 25%

ΕΦΚΑ: Αναρτώνται τα ειδοποιητήρια Απριλίου με έκπτωση 25% για τους μη μισθωτούς –  Από την Τετάρτη 3 Ιουνίου η πληρωμή έως και την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο e-Ε.Φ.Κ.Α προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος καθώς προβλέπεται έκπτωση 25% σε όλους τους μη μισθωτούς για Απρίλιο και Μάιο.

Συγκεκριμένα, για τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης τους. Στην περίπτωση αυτή ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20.

Διευκρινίζεται ότι:

α. Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Απριλίου 2020 (μείωση25%).

β. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι τις 10 Ιουνίου και αφετέρου να έχουν εξοφληθεί οι εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθούν στις 10 Ιουνίου μαζί με την εισφορά του Απριλίου)

γ. Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις (4) δόσεις χωρίς προσαυξήσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ανακοινωθεί.

Η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF). Έτσι, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ