Θα αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θειάς Κοινωνίας; Κρίσιμες αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Γιατί θα δώσουν το «παρών» Κικίλιας και Παναγιωτόπουλος.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς, διευκρινίζουν πηγές της Ιεράς Συνόδου στο Βήμα Ορθοδοξίας.

Όσα γράφονται σε εφημερίδες και ακούγονται στις τηλεοράσεις απέχουν πολύ από τα όσα θα συζητήσουμε αναφορικά με την Θεία Κοινωνία, όπως τονίζουν.

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δέχεται εισηγήσεις από κυβερνητικής πλευράς ώστε να προχωρήσει στη μετάδοση της Θείας Μετάληψης με άλλον τρόπο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το γεγονός αυτό, δεν φαίνεται να αποδέχεται ούτε ο ίδιος αλλά ούτε οι Συνοδικοί Ιεράρχες, τουλάχιστον έως τώρα.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη μετά το άνοιγμα των εκκλησιών. Πάντως προϊστάμενοι Ιερών Ναών που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έκαναν λόγο για μειωμένη προσέλευση πιστών στις εκκλησίες έως και 40%! Και σε αυτό συντελούν δυο λόγοι. Τόσο το πλαφόν των 50 πιστών μέσα στους Ναούς όσο και η έκφραση δυσαρέσκειας των πιστών προς την διοικούσα εκκλησία, που συναίνεσαν στο κλείσιμο των Ναών τη Σαρακοστή με αποτελέσματα ο λαός να μείνει αλειτούργητος και ακοινώνητος.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ

Συνέρχεται την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως

Κικίλιας και Παναγιωτόπουλος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Επίσης, στο πλαίσιο των Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Ιούνιο, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη αυτής θα δεχθούν:

  • Το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020, τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020, τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ