Πέτσας στο CNN Greece: Από τη γενναία μείωση των εισφορών θα ξεκινήσουν οι φοροελαφρύνσεις

Από τη γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για να τονωθεί η απασχόληση θα ξεκινήσει η εφαρμογή του πακέτου των φοροελαφρύνσεων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα σε ερώτηση του CNN Greece, για το πώς θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το πακέτο των φοροελαφρύνσεων σε περίπτωση που η επιδείνωση των μακροοικονομικών δεικτών είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός προεκλογικά, μετεκλογικά και πρόσφατα έχει δεσμευτεί πως η κυβέρνηση στο σωστό timing θα προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις φόρων λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για να τονωθεί η απασχόληση και η εργασία.

Σημειώνεται πως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επόμενο έτος.

Ήδη από σήμερα, 1η Ιουνίου, τίθεται σε ισχύ η πρώτη, ψηφισμένη μείωση κατά 0,9%, επιμερισμένη σε εργοδότες κι εργαζόμενους, ενώ φαίνεται ότι παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των εισφορών κατά 5% θα «τρέξει» κανονικά.

«Πρέπει να σας πω ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Η μείωση ουσιαστικά δηλαδή στην έμμεση φορολόγηση της εργασίας. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούμε να το ανακοινώσουμε σύντομα, με το που θα περάσει το καλοκαίρι», αποκάλυψε ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μία εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο του Star.

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece για το πώς θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για τις παράνομες ενέργειες της γειτονικής χώρας και του άκυρου μνημονίου με τη Λιβύη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ