ΗΠΑ – διαδηλώσεις: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας


Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβληθεί από απόψε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των ταραχών που προκλήθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων σαράντα πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Λευκός Οίκος: Το κίνημα Antifa θα διωχθεί ως «εγχώρια τρομοκρατική» οργάνωση

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σύντομα για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενώ κρατείτο από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που ώθησε πολλούς κυβερνήτες να ζητήσουν την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δύο ενημερώσεις σήμερα με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ ‘Εσπερ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ “και πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε το κίνημα Antifa να διωχθεί ως “εγχώρια τρομοκρατική” οργάνωση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ