Κορονοϊός: Πέθανε ο γιατρός που «μαύρισε» από τον covid-19


O Χου Γουαφένγκ είχε γίνει viral λόγω της επιπλοκής από την ασθένεια, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει.

Πριν από περίπου 2 μήνες, είχε δημοσιευτεί μια απίστευτη επιπλοκή που είχαν δυο γιατροί στο νοσοκομείο της Ουχάν, που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς το δέρμα τους είχε μαυρίσει!

Ο Γι Φαν και ο Χου Γουαφένγκ, γιατροί στην κινεζική πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η εξάπλωση της νόσου, διαγνώστηκαν με Covid- 19 στις 18 Ιανουαρίου. Από τότε ξεκίνησε η περιπέτειά τους με τους συναδέλφους τους να παρατηρούν την απίστευτη αλλαγή στο χρώμα του δέρματός τους.

Οι δύο γιατροί νοσηλεύτηκαν στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν και, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη. Ο Γι Φαν, πριν λίγες ημέρες είχε κάνει μεγάλη πρόοδο καθώς το χρώμα του δέρματός του επανερχόταν στα φυσιολογικά πλαίσια.

Όμως ο Γουαφένγκ, δεν τα κατάφερε. Ο γιατρός, ουρολόγος στην ειδικότητα, ήταν συνάδελφος του Λι Γουενλιάνγκ, που είχε προειδοποιήσει για τη σοβαρότητα της ασθένειας ωστόσο τον αμφισβήτησαν και δέχθηκε επίπληξη από την αστυνομία, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και ο ίδιος από τη νόσο. Και οι δυο τους εργάζονταν στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είχε δηλώσει ότι η αλλαγή οφείλεται σε αντιβιοτικό που έπαιρναν οι δυο γιατροί κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Η ιατρική ομάδα έδωσε και στους δύο γιατρούς Πολυμυξίνη Β, που θεωρείται η έσχατη λύση για αντιβιοτική θεραπεία. Το φάρμακο είχε προκαλέσει υπερχρωματισμό στο σώμα των γιατρών, αλλά η κατάσταση θα εξαφανιζόταν στην ανάρρωση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ