Το απόρρητο υλικό του FBI διαβίβασε ο Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή


Στα χέρια των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έφτασαν απόρρητα έγγραφα του FBI για την υπόθεση της Novartis. 

Το πολυσέλιδο υλικό που η Επιτροπή έχει ζητήσει από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, διαβίβασε ο αντιεισαγγελέας και πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής.

Το υλικό συνοδεύεται από πολυσέλιδη προσωπική του επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφορά σε αλληλογραφία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και του FBI, αλλά για εκθέσεις της αμερικανικής αρχής για τα στοιχεία που αυτή είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν αντιθέσει με όσα υποστήριζε η Ελένη Τουλουπάκη αρνούμενη να τα διαβιβάσει στη Βουλή, τα έγγραφα δεν έχουν χαρακτηριστεί ως «απόρρητα», ενώ όπως φέρεται να αναφέρει ο κ. Αγγελής συνολικά υπάρχουν 12 υπομνήματα εκ των οποίων ο ίδιος έχει μόνο τα οκτώ.

Οι αναφορές του FBI φέρεται να βασίζονται σε καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ (ο ένας εκ των οποίων είναι ο ίδιος με τους εν Ελλάδα προστατευόμενους μάρτυρες) και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα. Οι καταθέσεις αυτές, ελήφθησαν από τις αρχές μέχρι το τέλος του 2017.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη έχει κληθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να καταθέσει χωρίς όρκο στην Επιτροπή, δηλαδή ως ύποπτος, ενώ παράλληλα θα κληθούν για να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννης Φιλιππάκης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ