Τζορτζ Φλόιντ: Κροτίδα σκάει σε δημοσιογράφο του NBC (vid)

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στις ΗΠΑ…

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Οι βία που ασκείται είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές ακόμα και δημοσιογράφων που καλύπτουν τις διαδηλώσεις.

Μεταξύ των θυμάτων δημοσιογράφων ήταν η Τζο Λινγκ Κεντ, δημοσιογράφος του NBC την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις των διαδηλωτών στο Σιάτλ.

Η ρεπόρτερ κινδύνευσε να σκοτωθεί όταν έσκασε πάνω της μια κροτίδα. Ευτυχώς η δημοσιογράφος ήταν εφοδιασμένη με μάσκα την ώρα που περιέγραφε τα επεισόδια δέχθηκε την κροτίδα.

Δείτε το βίντεο:

Εν τω μεταξύ μειωμένο ήταν το επίπεδο της βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς, μολονότι οι κινητοποιήσεις ήταν στα ίδια ή και αυξημένα επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε όλη τη χώρα η χθεσινή νύχτα ήταν μια καλύτερη νύχτα. Είδαμε μια μείωση της βίας. Αλλά μιλώντας γενικότερα, είδαμε να διατηρούνται ή ακόμη και να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζόζεφ Λένγκιελ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν τραυματίστηκε χθες.

Ο Λένγκιελ είπε ότι 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ