Φήμες για καρατόμηση του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ: Η διάψευση του Λευκού Οίκου


Οργιάζουν οι φήμες στην Ουάσινγκτον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα καρατομήσει τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Mark Esper

Ο Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ παραμένει ακόμη στη θέση του ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εν μέσω μίας δίνη φημολογίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να αποπέμψει τον Mark Esper μετά τα σχόλιά του για το κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Esper είναι ακόμη ο Υπουργός Εσπερ και εάν ο Πρόεδρος χάσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον» ανέφερε η εκπρόσωπος McEnany.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε δημοσίως ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές των διαδηλώσεων.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ.

Η McEnany επιβεβαίωσε επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο, την Δευτέρα. «Ήταν νωρίς το απόγευμα. Παρατήρησε ότι δεν είχε γίνει, έδωσε την εντολή», είπε, αναφερόμενη στη βίαιη εκδίωξη των διαδηλωτών από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε εκείνος να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ