Συναγερμός στον Έβρο: Πληροφορίες για νέο κύμα χιλιάδων μεταναστών από την Τουρκία

Τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μετανάστες προσπαθούν και πάλι να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο – Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι λεωφορεία με μετανάστες κατευθύνονται προς στην Αδριανούπολη

Ξανά σε επιφυλακή ο Έβρος, έβαλε πάλι μπρος το βρώμικο του σχέδιο ο Ερντογάν;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, λοιπόν, παρατηρείται το βράδυ της Τετάρτης, έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά. Την ίδια ώρα δημοσίευμα της Haber turk αναφέρει ότι μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης και με βάρκες να προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα.

«Το ταξίδι της ελπίδας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες», αναφέρει το άρθρο.

Το τοπικό Μέσο Ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, εκτός από την περιοχή της Αδριανούπολης, κινητικότητα υπάρχει και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει ωστόσο στο Newsbomb.gr, ο πρώην δήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης το βράδυ της Τετάρτης στο νότιο Έβρο δεν παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις μετακινήσεις των μεταναστών, όπως τις μετέδωσαν τα τούρκικα Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές, το πότε αλλά και το πού τραβήχτηκαν τα συγκεκριμένα πλάνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here