Καμπανάκι για τον τουρισμό από τον Σύψα – Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα


Για τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας επιβεβαιώνοντας τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει το Newsbomb.gr για την αύξηση των κρουσμάτων που μπορεί να σημειωθεί στην χώρα μας από την εισροή τουριστών.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», είπε ο καθηγητής αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη η αύξηση αυτή, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

«Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες», συμπλήρωσε. Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Πρόβλεψη Σύψα: Θα έχουμε σίγουρα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας, μίλησε για τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα, για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων αλλά και την έλευση των τουριστών στη χώρα μας.

«Όποιος αμφιβάλλει για το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να κοιτάξει στην Ιταλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία για να δει το πραγματικό πρόσωπο του ιού αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο», τόνισε ο κ. Σύψας το πρωί της Τετάρτης (27/05) στον ΑΝΤ1.

«Σίγουρα θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα δεν έχουμε καμία αμφιβολία», τόνισε για το άνοιγμα του τουρισμού ο καθηγητής. «Τι πρέπει να κάνουμε, να κλείσουμε τον τουρισμό και να φτωχοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, θα έχουμε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας από αυτό που προλαβαίνουμε», πρόσθεσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ