Η απολογία του “δράκου της Κέρκυρας”


Την απολογία του αναμένεται να δώσει σήμερα ο Δημήτρης Ασπιώτης, γνωστός πλέον και ως “Δράκος του Κάβου” ή “Δράκος της Κέρκυρας”, στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών της Κέρκυρας, σχετικά με τις κατηγορίες απαγωγής, βιασμού και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Νουλέζας: «Ο Ασπιώτης κατηγορείται για απαγωγή, βιασμό και παράβαση του νόμου περί όπλων»

 

Βασίλειος Νουλέζας, δικηγόρος

Ο γνωστός δικηγόρος, Βασίλης Νουλέζας έχει αναλάβει την υπεράσπισή του και στις 3 Ιουνίου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook:

«Σήμερα επισκέφθηκα για 2 ώρες στο ΓΝΚέρκυρας τον εντολέα μου Δ.ΑΣΠΙΏΤΗ που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος και φρουρούμενος μετα την σύλληψη του.

Κατηγορούμενος για απαγωγή,βιασμό και παράβαση του Ν.περι όπλων προκειμένου να προετοιμάσουμε την Απολογία του ενώπιον της κ Ανακρίτριας Κέρκυρας.

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε με στοιχεία την πλήρη αθωότητα του» λέει ο δικηγόρος του Δράκου Βασίλειος Νουλέζας.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Ο «δράκος» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

 

Όλο το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Ασπιώτη:

ΕΝΩΠΙΟΝ
Τής
Κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Κέρκυρας

Δημητρίου ΑΣΠΙΩΤΗ του Σπυρίδωνος και της Ευαγγελίας,κατοίκου
Σπαρτερών Λευκίμης Ν.Κέρκυρας.

Κέρκυρα 4/6/2020

ΑΡΝΟΥΜΑΙ τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες της α’ Αρπαγής με σκοπό να εξαναγκασθει ο παθών σε πράξη παράλειψη η ανοχή για τις οποίες δεν υπάρχει υποχρέωση του β’Ληστείας κατα συρροήν γ’Βιασμού κατ’ εξακολούθηση δ’Επικίνδυνης σωματικής βλάβης Παράνομης οπλοφορίας στ’Οπλοχρησίας
Που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των Άρθρων 308παρ 1α ,309 322 παρ 1 β 336παρ1β 336παρ 1 και 380 παρ 1ΠΚ.

Ουδέποτε άσκησαν σωματική βία ή εξανάγκασα την μηνυτήρια με την οποίαν διατηρούσαμε στενή κοινωνική και φιλική σχέση συντρώγαμε και πίναμε κρασί απο κοινού με τον σύντροφο της στην οικία τους σχεδόν σε καθημερινή βάση η την δική μου η με την απειλή οποιουδήποτε σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σε εξώγαμη συνουσία δλδ σε πράξη χωρίς την συγκατάθεση της η συναίνεση της τουναντίον μάλιστα.

Ο αληθής ισχυρισμός μου αυτός αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι συχνά σχεδόν σε καθημερινή βάση για 2 μήνες τους επισκεπτόμουν στήν οικία τους αγοράζοντας μάλιστα προμηθευόμενος με τα λίγα χρήματα που αποκέρδαινα η το οικονομικό βοήθημα που ελάμβανα αποφυλακισθεις με ποικίλες αγροτικές εργασίες καθαρισμούς κήπων φαγητά εδέσματα κρασί ψωμί και τσιγάρα καθώς όπως είχα διαπιστώσει αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού και δέν είχαν χρήματα .

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχαν σταθερή εργασία και μηδενικό εισόδημα από καλοσύνη και γενναιοδωρία ξόδευα πραγματικά από το υστέρημά μου την Σύνταξη ύψους.313€ που ελάμβανα για τρλια(3 χρόνια κατόπιν της αποφυλάκισης μου ώστε να έχουμε τα απαραίτητα όταν συναντιόμαστε Αυτή είναι η μοναδική Αλήθεια.

Γεγονός που είχε υποπέσει στην αντίληψη περιοίκων και συγχωριανών μου που καταθέτουν ότι μας έβλεπαν μαζί σε δημόσια καταστήματα όπως και οτι απσσχολούμουν ευκαιριακά σε διάφορες εργασίες για να εξασφαλίσω ένα μεροκάματο .

Για να υπάρχει βιασμός χρειάζεται με δόλο εξαναγκασμός δηλαδή επιβολή συμπεριφοράς μη ηθελημένης απο τον παθόντα που δέν υπάρχει στην περίπτωση μου.

Η μηνυτήρια δεν ήταν άγνωστη μου που άρπαξα με σωματική βία στόν δρόμο εξαναγκάζονταςτην σε εξώγαμη συνουσία αντιθέτως εκείνη προκειμένου να παραλάβει τον ευρισκόμενο σε κατάσταση πλήρους μέθης σύντροφο της κατόπιν πρόσκλησης μου λόγω της μεταξύ μαιευτικής κοινωνικής εγγύτητας και αμοιβαίας έλξης μ ε ακολούθησε χωρίς να την κτυπήσω η την αναγκάσω με την φυσική δύναμη μου η απειλή ταυτόχρονα η διαδοχικά.

Μάλιστα μου είχε εκμυστηρευτει εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της ταυτόχρονα ότι ήθελε να εγκαταλείψει λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας τους τον εν λόγω σύντροφο της και να επιστρέψει στην Αλβανία διοτι ήταν όπως παραπονείται οκνηρός δέν εργάζετο και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλης χωρίς να εξασφαλίζει στοιχειωδώς ούτε τα προς το ζήν.

Διαπίστωσα μάλιστα ξεκάθαρα ότι ήθελε να συνευρεθούμε ερωτικά μα έχουμε ερωτική επαφή ότι είχε εμφανή ερωτική διάθεση για αυτό και προχωρήσαμε σε ερωτικές πράξεις χωρίς να χρησιμοποιήσω όμως βία να της προκαλέσω στα γεννητικά της όργανα κακώσεις η τραύματα αξίας μνείας στον πρωκτό της ειδικά πέραν από τις ασήμαντες που προξενούνται απο οποιοσδήποτε κανονικη σεξουαλική επαφή με το δάκτυλο λόγω της μέθης μας ή αντικείμενο στον πρωκτό της που δεν θα το διανοούμουν να το πράξω σε καμία περίπτωση και διέμεινε σχεδόν τρείς ημέρες μαζί μου αγνοώντας τόν σύντροφο της.

Τρώγαμε καταναλώσαμε μεγάλη ποσότητα κρασιού όπως καταθέτει παρόλη την κακοήθη κακόβουλης διαστρέβλωση δόλια κακοποίηση της αλήθειας πήγαμε στην οικία της μητέρας μου συγκεκριμένα που μνημονεύει να πάρουμε φαγητό και είχε την ευχέρεια την χαρακτηριστική χρονική άνεση καθώς ανέμενε μόνη έξω στον δρόμο σε κατοικημένη περιοχή να διαφύγει καθώς όπως ομολογεί καταθέτει δέν την επιτηρούσα.

Άλλωστε τόσες ημέρες ορισμένες ώρες έπρεπε να κοιμηθώ να ξεκουραστώ άν πράγματι την είχα εξαναγκάσει σε οποιαδήποτε συμπεριφορά μη ηθελημένη ειχε την δυνατότητα το περιθώριο να διαφύγει.

Ή να καλέσει σε βοήθεια.

Ανεξήγητα απροσδόκητα εντελώς όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην οικία της προφανώς για να δικαιολογηθεί προφανώς για την πολυήμερη απουσία της διότι ανησυχούσε ο σύντροφος της που είχε εν τω μεταξύ δικαιολογημένα απευθυνθεί στην Αστυνομία, έσπευσε για “να σωθούν τα προσχήματα ” να με καταγγείλει ψευδώς όπως αρκετές φορές συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις Να με καταμηνύσει για όλες τις παραπάνω άδικες πράξεις που δέν τέλεσαμε δόλο στην Αστυνομία ότι δήθεν την άρπαξα την κατακρατούσα παράνομα στερώντας την την ελευθερία η την χτυπούσα χωρίς όμως η ιατροδικαστική έκθεση να διαγνώσει αξιομνημόνευτα τραύματα σωματικές κακώσεις η έστω μώλωπες έστω ευκολοβάσταχτους που θα προέρχονται από τα κτυπήματα η λακτίσματα που υποτίθεται δέχθηκε (στον δεξιό οφθαλμό είχε σημάδι την ημέρα που συναντηθήκαμε) πέρα μόνον από.αγγιγμα δακτύλων και νύξεις ενώ η ίδια όταν αναζητείτο κατόπιν της καταγγελίας του συντρόφου της σρις 8.5.2020 έλεγε στην Αστ/κή Δνση Κέρκυρας όπου τηλεφώνησε αυτοβούλως με δική της πρωτοβουλία χωρίς καμία δική μου προτροπή η πίεση χωρίς δηλαδή να της το επιβάλλω ότι είναι καλά και νιώθει ασφαλής.

Πώς άραγε έχει απαχθεί μια ενήλικη γυναίκα που τρώγει και πίνει κρασί μαζί μου συνευρίσκεται ερωτικά κατ επανάληψη χωρίς καμία απολύτως αντίσταση η διαφωνία με ακολουθεί σε δημόσιους χώρους κρύβεται από την Ελληνική Αστυνομία να μην γίνει αντιληπτή και αφού διασκέδασε διανυκτέρευση επι 3 μέρον κατόπιν ανησυχίας και ρητής απαίτησης μου μόλις πληροφορήθηκα μάλιστα ότι έχω καταγγελθεί στην Αστυνομία αποφασίζει να επιστρέψει εμφανιζόμενη αναπάντεχα ως δήθεν “θύμα αρπαγής ληστείας βιασμού και σωματικής βλάβης δηλαδή τόσων βαρύτατων κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων που άδικα μου αποδίδονται.

Η συμπεριφορά της έναντι μου είναι τουλάχιστον αγνώμων άδικη και ανήθικη.

Η μηνυτήρια ενδεχομένως μεταμεληθείσα μετανιωμένη για την επιπόλαιη σύντομη ερωτική περιπέτεια μας εκμεταλλευόμενη το γεγονός που γνώριζε άριστα ότι είχα απολυθεί πριν 2 χρόνια με όρους με Βούλευμα Συμβ.Πλημ/κών Γρεβενών έσπευσε εκδικητικά ενεργώντας να με καταγγείλει ψευδώς να με βλάψει για να εξιλεωθεί στα μάτια του συντρόφου της ενώ με την δική της συγκατάθεση και ελεύθερη βούληση συνευρεθήκαμε επανειλημμένα ως ερωτικό ζευγάρι.

Μάλιστα σπεύδει να προσθέσει αναλήθειες ανακρίβειες και υπερβολές για να ενισχύσει την σε βάρος μου καταγγελία πλήν όμως εμφατικά ερωτηθείσα γιατι δεν διέφυγε αποφεύγει να δώσει πειστική ουσιαστική απάντησή.

Η μήνυση της είναι κυριολεκτικά συρραφή αναληθειών ψεμμάτων περί δήθεν σεξουαλικής βίας κακοποίησης και παράνομης συμπεριφοράς μου ,ενώ στην πραγματικότητα όλα συνέβησαν με την θέληση της και μάλιστα υπο την επήρρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλης που είχαμε καταναλώσει.

Επιπλέον είχα κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και άλλη ναρκωτικών ουσιών και δέν ήμουν νηφάλιος, δεν είχα πνευματική διαύγεια και καθαρότητα.

Άλλωστε είμαι χρόνια τοξικοεξαρτημένος αντιμετωπίζω ψυχολογικά προβλήματα και έχω νοσηλευτεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αμέσως μετα την απόλυση μου με όρους προσπάθησα να επανενταχθώ πλήρως στην κοινωνία να εργαστώ να εξασφαλίσω εισόδημα να ζήσω έντιμα αξιοπρεπώς όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι χωρίς αποτέλεσμα συναντώντας πόρτες κλειστές όπου ανεξαιρέτως και αν αποτάνθηκα διότι με ακολουθεί το ποινικό παρελθόν μου.

Αμέσως μετά την αποφυλάκιση μου άρχισε ο βρετανικός σκανδαλοθηρικός τύπος και τοBBC προκαλώντας,αρνητική δημοσιότητα αμφισβητώντας το δικαίωμα μου να απολυθώ με όρους αρχικά με συνεντεύξεις να με καταγγέλλουν να με ακολουθούν κατα πόδας από τον Σεπτέμβριο 2019 στην Λευκίμη να με βιντεοσκοπούν παράνομα και να με καταδιώκουν κυριολεκτικά ανελέητα έκτοτε σε κάθε βήμα μου αναπαράγοντας παλιά ποινική υπόθεση μου για την οποίαν τιμωρήθηκα και εξέτισα 8 χρόνια κάθειρξης με τον ευεργετικό υπολογισμό της ποινής και εκφράζοντας αντιρρήσεις και έντονες διαμαρτυρίες που επηρεάζουν δυσμενώς την κοινή γνώμη για την καθ όλα νόμιμη απόλυση μου με όρους κατ Άρθρον 105ΠΚ αφου έκανα ημερομίσθια και επέδειξα άψογη διαγωγή κατα την κράτηση μου.

Μου έδωσαν δε όπως και τα ελληνικά τα εγχώρια ΜΜΕ που ακολούθησαν στο κάλεσμα το υπερβολικό προσωνύμιο “Ο Δράκος του Κάβου ” η “Το τέρας του Κάβου ” βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που αποτελούν αναμφισβήτητα τροχοπέδη εξέλιξης απασχόλησης και προκοπής μου αλλά και εμπόδιο αποκλεισμού μου από οποιαδήποτε επαγγελματική η κοινωνική δραστηριότητα και με καταδικάζουν ισόβια να αποβληθώ πλήρως από την κοινωνία να μην κατορθώσω να πετύχω.

Ουσιαστικά η μηνύτρια εντελώς ασυνείδητα μου”χρεώνει”κάτι που τελικά δέν έκανα .
Μου καταφέρνει ένα βαρύτατο πλήγμα ηθικό κοινωνικό και νομικό φιλοδοξώντας να καταλήξω πάλι στην φυλακή να με αποτελειώσει .

Τα μαχαίρια που βρέθηκαν στην αυλή η χωράφια δηλαδή σε διαφορετικά σημεία τα χρησιμοποιούσα κυρίως για αγροτικές εργασίες ή να κόβω χόρτα για να επιβιώσω όταν κρυβόμουν τρομοκρατημένος για να γλυτώσω την αυτόφωρη σύλληψη εκ νέου διαπόμπευση και ενδεχομένως μια νέα άδικη προφυλάκιση μου.

Το δε μονόκανο όπλοτο βρήκα παλαιό φθαρμένο σε εγκατελειμένη οικία και το είχα μαζί μου τα βράδια για λόγους ασφάλειας και το ενδεχόμενο επίθεσης από Αλβανούς κυρίως.

Δεν είμαι εγκληματίας ούτε κακοποιός.

Ούτε επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων διότι δεν απασχόλησα από την απόλυση μου και εντεύθεν την Αστυνομική η Δικαστική αρχή.

Δεν είμαι ύποπτος φυγής διότι από την απόλυση μου τηρώ απαρέγκλιτα τους όρους όπως προκύπτει.

Έχω γνωστή και μόνιμη διεύθυνσή διαμονής στην κατοικία της υπερήλικης μητέρας μου στα Σπαρτερά Λευκίμης Κέρκυρας.

Δεν βίασα την καταγγέλλουσα ούτε δε την άρπαξα η την κατακρατούσα πάρα τη θέληση της σας εξιστόρησα ειλικρινώς τι ακριβώς συνέβη μεταξύ μας άλλωστε η κατάθεση της είναι αντικειμενικά ελλιπής και αντιφατική.

Ο τρόπος που εκθέτει περιγράφει τα γεγονότα δημιουργει πλείστες αμφιβολίες για την αξιοπιστία φερεγγυόυητσ και ειλικρίνεια της.

Έχει κατασκευάσει μια ιστορία να με πλήξει να με εξοντώσει ως άτομο ενω της συμπεριφέρθηκα άψογα υποδειγματικά με κατανόηση και μεγάλη ανθρωπιά.

Σε μια κατ αντιπαράσταση εξέταση μας θα εδυνάμην να την διαψεύσω κατηγορηματικά με στοιχεία και γεγονότα συνομιλίες που έχω καταγράψει στο κατασχεθέν κινητό μου
Ζητώ την άνεση διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να αποδειχθεί πλήρως η τοξικοεξάρτηση μου και η ψυχική μου κατάσταση και υγεία. (Ελαττωμένος καταλογισμός)
Επειδή απο τα προεκτεθέντα συνάγεται ότι δεν τέλεσα με δόλο τις αποδιδόμενες σε εμένα άδικες πράξεις και αποδεικνύεται πλήρως η αθωότητα μου

Διορίζω ως πληρεξούσιο και αντίκλητο μου τον Δικηγόρο Κατερίνης ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΟΥΛΕΖΑ οδός Τερζοπούλου 23-25τηλ 6944587495

ΓΙΑ ΑΥΤΑ
Με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος μου.
Ζητώ
Να κηρυχθώ αθώος
Να αφεθώ ελεύθερος άλλως με περιοριστικούς όρους που θα τηρήσω ευλαβικά

Με τιμή
Ο απολογούμενος
Δημήτριος ΑΣΠΙΩΤΗΣ

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ