ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία

«Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα την ύφεση πριν έρθει η πανδημία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγυρίζει γιατί η οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Οι κυβερνητικοί ‘γκουρού’ της ανάπτυξης, ξεχνούν όμως ότι:

  • Παρέλαβαν οικονομία με ανάπτυξη 2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.
  • Την έριξαν στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους, όταν υποτίθεται θα κάλπαζε το επιτελικό κράτος της ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη.
  • Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%.

Ας μην επικαλεστούν το lockdown. Αυτό αφορά 15 μέρες το Μάρτιο από τις 90 του πρώτου τριμήνου του έτους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο, απαντά και στους χαρακτηρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μικρόψυχης» και «χαιρέκακης» αντιπολίτευσης: «Πρέπει να έχει πολύ θράσος η ΝΔ του ‘Βάστα Σόιμπλε’ για να τις χρησιμοποιεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη στιγμή της κρίσης κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισής της» σημειώνει.

«Αντί λοιπόν να ψάχνει προσχήματα, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων, για ρευστότητα και τόνωση της ζήτησης, όπως περιγράφονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ‘Μένουμε Όρθιοι’. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here