Τζορτζ Φλόιντ: Δεν είναι ομογενής ο 29χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε

Δεν είναι ελληνικής καταγωγής, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας ο 29χρονος Αστυνομικός Σάι Μικαλόνις,  όπως εξακρίβωσε ο «Εθνικός Κήρυξ» από το περιβάλλον στενών συγγενών της οικογένειας. 

Ειδικότερα, αναγνώστης του Εθνικού Κήρυκα, ο οποίος γνωρίζει την θεία του άτυχου αστυνομικού, Μπέβερλι Μικαλόνις (Bev Mikalonis), επικοινώνησε με την εφημερίδα και επιβεβαίωσε ότι ο Σάι όχι μόνο δεν είναι μέλος της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, αλλά δεν έχει καμία – μακρινή έστω – ελληνική προέλευση.

«Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό. Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα», ήταν το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μικαλόνις στον ομογενή αναγνώση του Εθνικού Κήρυκα.

Υπενθυμίζεται πως, παρά το γεγονός ότι ανάρτηση του Τομέα 20 της ΑΧΕΠΑ (AHEPA District 20) έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης για ένα «μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητςα του Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας», εντούτοις, στην έρευνα του «Ε.Κ.» δεν επαληθεύτηκε αυτό το στοιχείο.

Ειδικότερα, πηγή από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου ανέφερε πως ο 29χρονος αστυνομικός δεν ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην Κοινότητα, ούτε είναι γνωστός στα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα, ανέφεραν πως, με αφορμή την πληροφορία, επιχείρησαν να συλλέξουν στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όντως πρόκειται για Ελληνορθόδοξο ο οποίος προσέρχεται στον Άγιο Ιωάννη, αλλά δεν εμπλέκεται περαιτέρω στις δραστηριότητές του.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως δεν είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το στέλεχος της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποίησε την ανάρτηση στην σελίδα του Τομέα 20 στο Facebook, αναφέρθηκε πως οι πληροφορίες αντλήθηκαν από ομογενειακή ενημερωτική ιστοσελίδα και πως δεν υπήρχε πρωτογενής πληροφόρηση για την ελληνική ταυτότητα του Αστυνομικού.

Το αρχικό δημοσίευμα για την ελληνική καταγωγή του αστυνομικού στηρίχθηκε σε πληροφορίες από δυο πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες. Όμως, μετά την κυκλοφορία του «Ε.Κ.» έγινε ανιληπτό ότι οι οι πληροφορίες αυτές ενδεχομένως να είναι εσφαλμένες.

Μάλιστα, η ανάρτηση του Τμήματος 20 της ΑΧΕΠΑ έχει εν μέρει τροποποιηθεί, καθώς αναδημοσίευσε μεν την φωτογραφία του αστυνομικού από άλλη πηγή, όμως δεν αναφέρει πλέον τις πληροφορίες για την σχέση του με την ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας.

Αγωνία για την ζωή του

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Associated Press, ο Σάι Μικαλόνις υποβλήθηκε την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε με επιτυχία η σφαίρα από τον λαιμό του.

Σε κάθε περίπτωση, ο 29χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή του, ενώ συγκινητικό είναι το κύμα συμπαράστασης από φίλους, συναδέλφους και απλούς πολίτες.

Πηγή: ekirikas.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here