Ζάκυνθος: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά κοντά στις Μαριές


Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στη Ζάκυνθο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:21 το βράδυ, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι φλόγες καίνε κοντά στον οικισμό Μαριές, ωστόσο δεν απαιτήθηκε εκκένωση του χωριού. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου imerazante.gr, τα ξημερώματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την εκκένωση του χωριού.

Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του οικισμού, ενώ αστυνομικοί πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία που θα μετέφεραν τους κατοίκους αλλά είχε κλείσει και ξενοδοχεία στα οποία θα διανυκτέρευαν.

Τελικώς, όμως, ο καιρός άλλαξε και δεν χρειάστηκε εκκένωση του χωριού.

Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα. Οι εναέρις δυνάμεις (δύο ελικόπτερα έχουν αποχωρήσει).

Εμπρησμό «βλέπει» βουλευτής της Ζακύνθου

Ο βουλευτής της Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, μιλώντας στο Ionian Channel, εξέφρασε την εκτίμησή του πως η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και έκανε, μάλιστα, λόγο για «άρρωστα μυαλά».

Όπως σημείωσε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν δεν μπορούσαν να κινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφταναν τα 9 μποφόρ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ