Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων


Επιστροφή ή πίστωση χρημάτων για τα προπληρωμένα δίδακτρα

Το ζήτημα της προπληρωμής διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία για την περίοδο της καραντίνας -που σε αρκετές περιπτώσεις έφερε τους γονείς απέναντι στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων- προσέγγισε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης ο οποίος ανέφερε πως ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος είχε στείλει επιστολές στους γονείς ότι δεν θα χρεωθούν τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται.

Η επιστολή αυτή επικαιροποιήθηκε τον Απρίλιο και στην συνέχεια εκδόθηκε η ΠΝΠ με την οποία ορίζεται ρητά ότι οποιαδήποτε υπηρεσία δεν παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα.

Υπάρχει πρόβλεψη, όπως είπε, για τα προπληρωμένα δίδακτρα, τα οποία είτε θα επιστρέφονται είτε θα πιστώνονται για την επόμενη χρονιά.

Ενώ σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν θα συνεχίζει τη φοίτηση του την επόμενη χρονιά σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, τόνισε ότι τα προπληρωμένα ποσά θα επιστρέφονται.

Επανέλαβε δε σε όλους τους τόνους πως «ό,τι δεν παρέχεται δεν χρεώνεται από τα ιδιωτικά σχολεία».

Σημειώνεται ότι για το θέμα των προπληρωμένων διδάκτρων έκανε στο «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας: «θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία συμψηφισμού την επόμενη χρονιά».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ