«Ανάβει το φιτίλι» η Τουρκία: Στέλνει γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης


Η Άγκυρα προχωρά με «στρατηγικά βήματα» στην Ανατολική Μεσόγειο και στα τέλη του 2020 ετοιμάζεται να στείλει το γεωτρύπανο Kanuni ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah

Στα ανοιχτά της Λιβύης και της Κρήτης αναλαμβάνει αποστολή το νεοαποκτηθέν τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο “Kanuni” στο τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “sabah”, μετά τη διαδικασία συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε λιμάνι της Μερσίνας.

«Η Τουρκία αφότου ολοκληρώσει τις 50.000 τ.χλμ. τρισδιάστατες και 52.000 τ.χλμ. δισδιάστατες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο με τα ερευνητικά σκάφη Oruc Reis και Barbaros Hayrettin Pasha, καθώς και το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz, θα στείλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο Kanuni στη Λιβύη. Οι διαδικασίες συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του τρίτου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας, που παραλήφθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και ονομάστηκε Kanuni βρίσκονται σε εξέλιξη στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας. Η ΤΡΑΟ έχει υποβάλλει αίτηση στη Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Πετρελαϊκών Υποθέσεων (MAPEG) για περιοχές ανοιχτά της Λιβύης και, όπως έγινε γνωστό, το σκάφος θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Λιβύη προς το τέλος του έτους» αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με το sigmalive.com και επισημαίνει ότι «η Τουρκία δεν υποχωρεί ως προς τα διεθνή της δικαιώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προβαίνοντας στα ανάλογα στρατηγικά βήματα».

«Φιτίλι» στην Ανατολική Μεσόγειο από Ερντογάν και Σάρατζ

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σάρατζ κατέληξαν σε συμφωνία για ανάπτυξη νέας θαλάσσιας συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μέχρι το τέλος του 2020 ο Ερτογάν θα έχει πάρει τον πουλο η θα βλέπει τα καρότα ανάποδα μετά βλέπουμε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ