Κορονοϊός – Πέτσας: Θα προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown άν διαπιστωθεί έξαρση


Τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης της πανδημίας στην Ελλάδα ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τοπικά lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά. Παράλληλα τόνισε πως σκοπός είναι εφόσον διαγνωστεί έξαρση κρουσμάτων σε μία περιοχή, να περιχαρακωθεί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διάδοση.

Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ