Κορονοϊός: Λήξη συναγερμού στη Θήβα – Αρνητικό το μοριακό τεστ στην 45χρονη

Η μοριακή εξέταση ανίχνευσης του ιού στη 45χρονη από τη Θήβα η οποία και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο βγήκε αρνητική.

Η 45χρονη, όπως μεταδίδει το tvstar.gr δεν αποτελεί νέο κρούσμα οπότε λήγει και η καραντίνα του υγειονομικού πρσωπικού της Θήβας.

Νωρίτερα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν 12 υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήβας για προληπτικούς λόγους, καθώς ήρθαν σε επαφή με την 45χρονη γυναίκα.

Σε καραντίνα τέθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Θήβας, 6 γιατροί, 4 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς με τους οποίους η γυναίκα ήρθε σε επαφή. Δεν έχουν συμπτώματα και θα υποβληθούν σε τεστ σε 3 ημέρες όπως προβλέπεται.

Νέα κρούσματα σε Τρίπολη, Κοζάνη, Λαμία, Πτολεμαΐδα

Νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, στη Λαμία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λαμία νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορονοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούνταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δύο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Στην Κοζάνη, δύο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here