Αυτό είναι το πανίσχυρο Πυροβολικό μας: «Φωτιά και ατσάλι» στο πεδίο βολής


Πυρά με απόλυτη ακρίβεια, επαγγελματισμός, υψηλό φρόνημα και μέγιστη ετοιμότητα για κάθε αποστολή.

Εντυπωσιακές εικόνες που αποδεικνύουν την ετοιμότητα και φυσικά την ισχύ του ελληνικολύ Πυροβολικού έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέσα από ένα σύντομο βίντεο από τις Βολές Πυροβολικού Μάχης στο ΠΒ Πετρωτών.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 2 έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το Πυροβολικό μάχης είναι το κύριο όπλο παροχής πυρών υποστηρίξεως. Η αποστολή του κατά τον αγώνα συνίσταται στην παροχή συνεχούς και έγκαιρης υποστηρίξεως με πυρά, στις δυνάμεις ελιγμού, για την άμεση καταστροφή ή εξουδετέρωση των στόχων εκείνων, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο την εκπλήρωση της αποστολής τους. Για την εκπλήρωση της αποστολής του το Πυροβολικό μάχης:

1/ Υποστηρίζει τις δυνάμεις ελιγμού, με την παροχή σε αυτές πυρών που είναι συνεχή, έγκαιρα, εγγύς και εύστοχα.

2/ Παρέχει πυρά εναντίον εχθρικών θέσεων Πυροβολικού και πυραύλων, εντός των δυνατοτήτων βολής των όπλων του.

3/ Προσδίδει βάθος στο πεδίο της μάχης, εκμεταλλευόμενο τα σύγχρονα μέσα και μεθόδους συλλογής πληροφοριών στόχων και με την προσβολή με πυρά των εγκαταστάσεων Διοικητικής Μέριμνας, των εφεδρειών, των Σταθμών Διοικήσεως και του συστήματος επικοινωνιών του εχθρού, καθώς και άλλων στόχων που βρίσκονται εντός της ζώνης ενέργειας της υποστηριζόμενης δυνάμεως.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ