Ηλίας Στυλιανός: Ξεκινά γονιδιακή θεραπεία στο Παίδων Αγία Σοφία


Θετικά νέα για τον μικρό Ηλία Στυλιανό, την οικογένειά του αλλά και τον γιατρό, Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη – Θα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που θα λάβει γονιδιακή θεραπεία εντός των συνόρων της χώρας μας

Ο μικρός που πάσχει από νοτιαία μυική ατροφία τύπου 1, όπως ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, γύρω στις 11 έφτασε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα. Το πρωί κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

«Έφυγε σήμερα για το Νοσοκομείο Παίδων ο μικρός Ηλίας Στυλιανός. Πήγαν όλα καλά και ξεκινά η δεύτερη φάση του δύσκολου εγχειρήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά από 106 ημέρες στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου τον παραδώσαμε όχι μόνο ζωντανό αλλά χωρίς λοιμώξεις και με το σωστό βάρος. Θα είναι το πρώτο παιδί στη χώρα μας που θα λάβει γονιδιακή θεραπεία εντός των συνόρων της. Χρειάζεται μια προετοιμασία για την έναρξη της θεραπείας και εκτιμώ μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε το φάρμακο, το οποίο παράγεται στην Αμερική και έχει εγκριθεί από την ΕΕ», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων.

Από την αρχή ο κ. Ηλιάδης στάθηκε στο πλευρό τόσο του μικρού Ηλία Στυλιανού όσο και της οικογένειάς του. Μάλιστα, στη διάρκεια της καραντίνας έκαναν βιντεοκλήσεις για να μπορούν οι γονείς να βλέπουν τον μικρό.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open και τι δήλωσε ο πατέρας του στην κάμερα του Ανοικτού καναλιού:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ