Παπαγγελόπουλος προς νομικό κόσμο: «Αύριο η καμπάνα θα χτυπήσει για σας»


Την αντίδραση του νομικού κόσμου στην «αυταρχική καταπάτηση των δικαιωμάτων» του, ζητά ο Δ. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καλεί το νομικό κόσμο, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους δημοκρατικούς πολίτες, να αντιδράσουν, στην κατ΄εξακολούθηση παραβίαση του Συντάγματος και στις συνεχείς παρανομίες σε βάρος του.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, επαναλαμβάνει τα περί σκευωρίας, συκοφαντίας, αθωότητας του, ενώ κάνει λόγο για «πρωτοφανή αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων» του. Ακόμη επαναλάβει ότι του δόθηκε μικρή, 10ήμερη, προθεσμία να μελετήσει την δικογραφία.

Η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Eννέα μήνες παράνομων ερευνών, 200.000 σελίδες δικογραφία και κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος μου.

Αντιθέτως, στη δικογραφία υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς μου. Αυτά θέλουν να κρύψουν οι κατήγοροί μου. Αυτά θέλουν να με εμποδίσουν να αποκαλύψω. Μου έδωσαν προθεσμία 10 ημερών για να μελετήσω μια τεράστια δικογραφία και να προετοιμάσω την υπεράσπισή μου. Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες.

Η πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα, ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν.

Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους.

Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ