Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Επέκταση της συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Στρατού


Η επιτυχημένη και επωφελής συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), η οποία διαρκεί από τον Μάιο του 2017, ανανεώθηκε την Τρίτη (09/06/2020). 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός μετέβη στη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ, όπου συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Ευάγγελο Λύκο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ, υποστράτηγο Παναγιώτη Τάκο, για την υπογραφή του νέου Μνημονίου Συνεργασίας.

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η από κοινού συνεργασία για την εκπαίδευση στελεχών του Στρατού Ξηράς στην ειδικότητα του «Διασώστη» και η παροχή υγειονομικής υποστήριξης στο Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο δράσεων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές στον Έβρο, τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική χώρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των Εθνικών Διακλαδικών Ασκήσεων, καθίσταται δυνατή η συμμετοχή, μετά από έγκαιρη ενημέρωση και συντονισμό των άμεσα εμπλεκομένων, προσωπικού και μέσων του Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο της εξέτασης σεναρίων για τη συνδρομή και επικουρία του έργου της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αυγερινός δήλωσε: «Θέλουμε να είμαστε δίπλα στο στρατό, οποτεδήποτε μας χρειαστεί και αυτό πηγάζει από καρδιάς και είναι αίσθημα και καθήκον των εθελοντών, αλλά και του μόνιμου προσωπικού. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνάπτουμε αυτή την επέκταση του Μνημονίου».

Από την πλευρά του, ο Υπαρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Λύκος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχηγού του ΓΕΣ στον Πρόεδρο του ΕΕΣ για την έως τώρα συνδρομή του, στη συνέχεια τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της ημέρας, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μία συνεργασία, η οποία ξεκίνησε προ τριετίας, εδραιώνεται και προάγεται περαιτέρω». Τέλος, ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία, σε κάθε νέα πρόκληση και δράση, που σηματοδοτείται με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ