ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα πήραν παράταση – Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι


ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας – Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη η πληρωμή θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για όλους όσοι έπαιρναν επίδομα ανεργίας και αυτό έληξε τον Μάιο.

Η παράταση ισχύει και για όσους αρχικά το επίδομα έληγε νωρίτερα, για παράδειγμα τον Μάρτιο, όμως πήραν τότε την πρώτη παράταση.

Η παράταση ισχύει και για όσους αρχικά το επίδομα έληγε νωρίτερα, για παράδειγμα τον Μάρτιο, όμως πήραν τότε την πρώτη παράταση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση για δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων – ασφαλισμένων για όσους λήξει η επιδότησή τους εντός Μαΐου.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους που έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους τον Μάιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούλιο.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ