Αποκάλυψη: Ο Τζορτζ Φλόιντ είχε «προηγούμενα» με το δολοφόνο του


Ο Ντέρεκ Σόβιν και ο 46χρονος Αφροαμερικανός δούλευαν μαζί και είχαν διαπληκτιστεί.

Μια νέα αποκάλυψη δίνει άλλη διάσταση στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στις 25 Μαΐου στην Μινεάπολη, καθώς οι δυο άνδρες ήταν παλιοί γνώριμοι και μάλιστα με… προηγούμενα μεταξύ τους.

Ένας συνάδελφός τους στο κλαμπ El Nuevo Rodeo στη νότια Μινεάπολη αποκάλυψε το λόγο της έντασης μεταξύ των δύο ανδρών σε μια συνέντευξή του στο CBS News. Η ένταση, δήλωσε ο Ντέιβιντ Πίνεϊ στο αμερικανικό δίκτυο, «έχει να κάνει πολύ με το γεγονός ότι ο Ντέρεκ ήταν εξαιρετικά επιθετικός στο κλαμπ με μερικούς από τους πελάτες, κάτι που ήταν θέμα».

Σύμφωνα με τον Πίνεϊ, ο αστυνομικός, σε βάρος του οποίου είχαν γίνει άλλες 18 καταγγελίες στο παρελθόν, πιθανότατα αναγνώρισε τον 46χρονο Φλόιντ όταν έσπευσε να συνδράμει συναδέλφους του να τον συλλάβουν στις 25 Μαΐου.

Ο Ντέρεκ Σόβιν

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου, Μάγια Σανταμαρία, είχε δηλώσει πάντως ότι δεν ήταν σίγουροι ότι οι Φλόιντ και Σόβιν γνωρίζονταν, καθώς ο Φλόιντ δούλευε στους εσωτερικούς χώρους, ενώ ο πρώην αστυνομικός στους εξωτερικούς όταν ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο Πίνεϊ δηλώνει ότι γνωρίζονταν. «Ο Σόβιν γνώριζε τον Φλόιντ… αρκετά καλά» δήλωσε.

Το Χιούστον αποχαιρέτησε τον Τζορτζ Φλόιντ – Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ είπαν την Τρίτη (9/6) στο Χιούστον, συγγενείς και φίλοι του 46χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος πέθανε κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς πριν από δύο εβδομάδες στη Μινεάπολη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποήθηκε στην εκκλησία Fountain of Praise, παρουσία περίπου 500 καλεσμένων, που προσκλήθηκαν από την οικογένεια του 46χρονου, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών και διασημοτήτων.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ στην εκκλησία Fountain of Praise το απόγευμα της Δευτέρας, περιμένοντας στην ουρά για να προσκυνήσουν το φέρετρό του.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος Αφροαμερικανός ενταφιάστηκε δίπλα στη μητέρα του, στο κοιμητήριο Houston Memorial Gardens του Πέρλαντ.

Την κηδεία τέλεσε ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την κηδεία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Συγκίνησε η ανιψιά του: «Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ , Μπρουκ Γουίλιαμς αποχαιρέτισε το θείο της.

Η Μπρουκ δήλωσε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή».

«Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια παρακάλεσε να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε “να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία”. Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;», κατέληξε η νεαρή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ