Το βαθύ μπλε της Καστοριάς

Χτισμένη πάνω στη χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 700 μέτρων, η Καστοριά είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Φόντο της είναι τα βουνά Βίτσι και Γράμμος, ενώ σήμα κατατεθέν της είναι η περίφημη λίμνη της, η λίμνη Ορεστιάδα. Η σύνδεσή της με την ξηρά με μια λωρίδα γης δημιουργεί σκηνικό που παραπέμπει σε νησί.

Η ιστορία της είναι μεγάλη, πλούσια και πολυποίκιλη, γεμάτη σελίδες με πολιορκίες και κατακτήσεις, αλλά και άνθιση, που συνδέεται κυρίως με τη γουνοποιία. Τεκμήριο της εποχής της βιομηχανικής και εμπορικής ακμής της Καστοριάς, ιδιαίτερα κατά τον 18ο αιώνα, είναι τα χαρακτηριστικά αρχοντικά της, που εξακολουθούν να κοσμούν την πόλη.

Αυτό είναι το μικρότερο νησί στον κόσμο

Η παλιά συνοικία Ντολτσό θα σας συνεπάρει, με τις γραφικές γωνιές της και τα παλιά αρχοντικά που έχουν γίνει μουσεία, διαφυλάσσοντας και προβάλλοντας ταυτόχρονα την παράδοση της πόλης και το παρελθόν της.

 

Παλιά γειτονιά και το Απόζαρι, κοντά στη βόρεια παραλία της Καστοριάς, εξαιρετικό δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και με πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες.

 

Η λίμνη της Καστοριάς είναι η όγδοη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με βάθος που φτάνει τα 12 μέτρα. Μην χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον δρόμο γύρω της, απολαμβάνοντας την κατάφυτη διαδρομή και το ειδυλλιακό σκηνικό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here