Η ιέρεια της βιντεοκασέτας: Ο εφηβικός έρωτας κάθε 35άρη χάθηκε στη ζάλη των ουσιών (Pics)


Ήταν το 2006 όταν ένα ακόμα αστέρι της «χρυσής εποχής» της βιντεοταινίας χάθηκε για πάντα, αποτελώντας ένα plus στη λίστα με τους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή πολύ πριν προλάβουν να κλείσουν τα 40 τους χρόνια

Η επαγγελματική απόρριψη, η κατάθλιψη και τα ναρκωτικά, αποτέλεσαν τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί αστέρες των περασμένων δεκαετιών οδηγήθηκαν στον θάνατο. Είτε λόγω καταχρήσεων και παρενεργειών, ή και δίνοντας οι ίδιοι τέλος στη ζωή τους, το αστέρι τους έπαψε να λάμπει ξαφνικά, αφήνοντας πίσω αξιομνημόνευτο καλλιτεχνικό υλικό.

Από την κατηγορία αυτή δεν ξέφυγε ούτε η Λιζέτα Μαλινδρέτου, το εντυπωσιακό, χυμώδες κορίτσι που ξεχώρισε την εποχή της βιντεοκασέτας, έχοντας παράλληλα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες του Στάθη Ψάλτη.

Και η Λίζα αποτέλεσε κομμάτι της πολυτάραχης ζωής του, γεγονός που της χάρισε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Ήταν, βλέπετε, γνωστή στο κοινό, ουδέποτε όμως συγκαταλέχθηκε μεταξύ των grande ονομάτων της βιομηχανίας του θεάματος.

Μόλις η βιντεοκασέτα έχασε την αίγλη της, το νεαρό κορίτσι βρέθηκε να ξεκινά ξανά από το μηδέν. Για τους τότε καλλιτεχνικούς παραγωγούς οι ηθοποιοί της συγκεκριμένης γκάμας περνούσαν σε δεύτερη μοίρα αφού –όπως έλεγαν- η μόδα εκείνη είχε παρέλθει.

Η ιέρεια της βιντεοκασέτας: Ο εφηβικός έρωτας κάθε 35άρη χάθηκε στη ζάλη των ουσιών (Pics)

Δεκάδες εξ’ αυτών έμειναν άνεργοι, με ελάχιστους να κάνουν τη… στροφή στην ποιότητα προκειμένου να επιβιώσουν. Η Λιζέτα, το σέξι κορίτσι που άφησε το στίγμα του σε όποιο πλατώ κι αν πέρασε, εγκατέλειψε τον χώρο ύστερα από μήνες, χρόνια ανεργίας και επέστρεψε στη γενέτειρά της την Κρήτη. Ξεκίνησε εκεί μια νέα ζωή που όμως έμοιαζε καταδικασμένη να φτάσει πρόωρα στο τέλος της. Τα οικονομικά προβλήματα; Τεράστια.

Η υγεία της είχε επηρεαστεί πολύ, το ίδιο και η ψυχολογία της. Ο μεγαλύτερος, όμως, εφιάλτης ήταν άλλος. Και έφερε τη σφραγίδα των ναρκωτικών.

Η απόρριψη και η ανεργία την έριξαν στην παγίδα της πλασματικής ευτυχίας  την οποία ένας τρίτος θα χαρακτήριζε ως άνιση μάχη με τα ναρκωτικά. Ο θάνατος της χτύπησε την πόρτα στα 38 της χρόνια, με την ίδια να «φεύγει» από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Μέχρι τη στιγμή εκείνη, είχε καταφέρει να μετρήσει εκτός από απογοητεύσεις και πολλές επιτυχίες, με τις ταινίες  «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» (2 & 3), «Ακαταμάχητος πιλότος (Και πετάει… και πηδάει)» και «Αγάπησα ένα Πόντιο» να συγκαταλέγονται στις παραγωγές που έκαναν το ανδρικό κοινό να… σαστίσει μαζί της. Η ίδια έκανε και ένα μικρό πέρασμα από την τηλεόραση, σε guest ρόλους στις σειρές «Τμήμα Ηθών», «Χατζημανουήλ» και «Ορκιστείτε παρακαλώ».

Όπως λέγεται μέχρι σήμερα, η μοναδική συνάδελφός της που στάθηκε στο πλευρό της στα δύσκολα ήταν η Καίτη Φίνου. Και να σκεφτεί κανείς πως και οι δυο τους είχαν υπάρξει σύντροφοι του Στάθη Ψάλτη…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ