Μυτιλήνη: Μετανάστες επιχείρησαν να μπουν σε πλοίο της γραμμής – 3 τραυματίες


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ λιμενικών και μεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα

Όπως μετέδωσε το Star, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την αθρόα επιβίβαση εκατοντάδων μεταναστών στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Παρά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό που επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στο αριθμό των επιβατών στα πλοία, μεγάλες ομάδες μεταναστών άρχισαν από νωρίς να συνωστίζονται στο χώρο επιβίβασης, χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης, με ελάχιστους να φοράνε μάσκες. Το απόγευμα της Τετάρτης η κατάσταση έγινε αφόρητη, αλλά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των λιμενικών, κανείς δεν αποχωρούσε από το λιμάνι. Κάποια στιγμή μάλιστα οι μετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, όρμησαν και επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό για να εισβάλουν στο πλοίο.

Τότε αναγκάστηκαν να επέμβουν οι λιμενικοί, οι οποίοι κατάφεραν να απωθήσουν τους μετανάστες έξω από το χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης. Κάποιοι θερμόαιμοι νεαροί μετανάστες, προσπάθησαν να ρίξουν την συρόμενη μεταλλική πόρτα του λιμανιού.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι μετανάστες αλλά και λιμενικοί στην προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν την τάξη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ