Συνωστισμός στην υπηρεσία Ασύλου: Εννέα μετανάστες έκλεισαν την Κατεχάκη


Τριτοκοσμικές είναι για μία ακόμα μέρα οι εικόνες έξω από την υπηρεσία Ασύλου στην οδό Μεσογείων, στη συμβολή με Κατεχάκη – Λίγοι μετανάστες προκάλεσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή της στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες δεν φορούσαν μάσκα και σε καμία περίπτωση δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο επιτηρώντας τη διαδικασία, κάνουν απλώς συστάσεις χωρίς να μπορούν να βάλουν ουσιαστική τάξη ώστε να προστατεύσουν τους μετανάστες, κάθε ηλικίας – από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους – από το ενδεχόμενο να νοσήσουν από COVID-19.

Από τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους. Από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Στις 07:20, μια μικρή ομάδα εννέα μεταναστών θέλησε να διαμαρτυρηθεί και έκατσε στο οδόστρωμα της λεωφόρου Κατεχάκης, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων.

Με την επέμβαση όμως ομοεθνών τους αποχώρησαν από το σημείο μετά από λίγα λεπτά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ