Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 20 λεπτά έριξε 10 χιλιοστά βροχής – Ποτάμια οι δρόμοι


Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση έπληξε τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης 10/06.

Τα φαινόμενο είχε μικρή διάρκεια, όπως όμως κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην πόλη, ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αφού σε διάστημα 20 λεπτών έπεσαν περίπου 10 χιλιοστά βροχής.

Στο σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τον ολικό υετό που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου μας στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10/06 καθώς και τον υετό σε επιλεγμένους σταθμούς της πόλης κατά το διάστημα της καταιγίδας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών όπως φαίνονται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, με τα υψηλότερα νέφη να σημειώνονται με κόκκινα χρώματα. Τα καταιγιδοφόρα νέφη πάνω και πέριξ της πόλης έφτασαν τα 10-11 χιλιόμετρα κατά της διάρκεια του φαινομένου.

Στο Ωραιόκαστρο, έπεσε χαλάζι, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ η κίνηση στους δρόμους της περιοχής πραγματοποιούνταν με δυσκολία.

Παράλληλα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν. Η κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών γινόταν μετ’ εμποδίων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για δύο αντλήσεις υδάτων και τρεις κοπές δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ