Πέτσας: Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε ατομική ευθύνη


«Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει όλα το προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων ώστε να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε όλοι ένα ασφαλές καλοκαίρι ιδίως φέτος με τη εξέλιξη της πανδημίας. Σε όλους εμάς υπενθυμίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα», τόνισε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

«Ανοίγουμε τις πύλες μας στον κόσμο αλλά είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Με σχέδιο προχωρούμε ώστε να έχουμε υλοποιήσει την πρώτη μας προτεραιότητα που είναι η ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Θεοχάρης: Από 1η Ιουλίου ανοίγει ο τουρισμός

Με τη σειρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως μεγάλο μέρος της οικονομίας της Ελλάδας στηρίζεται στο άνοιγμα του τουρισμού.

«Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο», ανέφερε αρχικά.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «ακολουθούμε πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ και τις διαμορφώνουμε, επηρεάζοντας τις αποφάσεις».

Στις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Αλβανία και Σκόπια ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς. Διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA.

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό, ωστόσο επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής, μόνο με το πλήρωμα.

Όπως υπενθύμισε από 1 Ιουλίου έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ