Κορονοϊός – Ξάνθη: Διαμαρτυρίες κατοίκων για την καραντίνα (vid)


Αναστάτωση επικρατεί στον Εχίνο καθώς οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης αντιδρούν στο νέο lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή από την Πέμπτη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσιάστηκαν.

Στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών, σύμφωνα με το xanthinea, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους.

Μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06) οι τόνοι ανέβηκαν στον οικισμό με τους κατοίκους να ζητούν έντονα την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν και άλλοι οικισμοί με κρούσματα στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ κάνουν λόγο για στοχοποίηση του Εχίνου.

Κάποιοι, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, τονίζουν πως τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να αφορούν όλη την Π.Ε. Ξάνθης και όχι μόνο τον Εχίνο, καθώς διαφορετικά πρόκειται για στοχοποίηση του οικισμού τους.

Δείτε βίντεο:

Στην είσοδο του Εχίνου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ζητώντας τους να ακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής μετέβησαν εσπευσμένα στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. «Είχαμε μια τοπική έξαρση κυρίως στο δήμο Μύκης όπου ανήκει ο Εχίνος. Πολλά από τα κρούσματα αφορούν ασυμπτωματικούς» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση, θα γίνει με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, τον περιορισμό και απομόνωση των κρουσμάτων και νοσηλεία των πιο βαριών περιστατικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα πραγματοποιεί ελέγχους.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ