Κορονοϊός – Χιλή: Θλιβερά ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων από την COVID-19


Κορονοϊός: Οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τους χειρότερους αριθμούς μέχρι τώρα όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, 222 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.754 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

«Η κατάσταση στη χώρα μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, πάνω απ’ όλα στην μητροπολιτική περιοχή» της πρωτεύουσας Σαντιάγο, δήλωσε ο Αρτούρο Σουνίγα, υφυπουργός Υγείας.

Συνολικά η χώρα της Λατινικής Αμερικής καταμετρά 2.870 θανάτους επί συνόλου 160.846 κρουσμάτων μόλυνσης αφότου καταγράφηκε το πρώτο, την 3η Μαρτίου.

Η εξάπλωση συνεχίζεται στη χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων παρά τον περιορισμό που επιβλήθηκε στα επτά εκατομμύρια των κατοίκων του Σαντιάγο πριν από σχεδόν έναν μήνα.

Στις πόλεις Βαλπαραΐσο και Βίνια δελ Μαρ, 150 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, επιβλήθηκαν επίσης μέτρα περιορισμού, όπως και σε αρκετές άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν εντελώς γεμάτες, πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος. Κατά τον Σουνίγα, στις ΜΕΘ βρίσκονταν 1.391 ασθενείς χθες Παρασκευή, οι 372 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ