Νέο Peugeot 308: Αισθητική ανανέωση και τεχνολογική αναβάθμιση


Θέλοντας να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της κατηγορίας, και απέναντι στο καινούργιο VW Golf, η Peugeot προχωρά σε ανανέωση του 308.

Οι αλλαγές δεν είναι τόσο μεγάλες, με την πιο σημαντική από αυτές να είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το i-Cockpit, που έχει διαγώνιο 10,0 ιντσών και είναι ανάλογος αυτών στα 208 και 2008.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα infotainment με περισσότερες λειτουργίες διασύνδεσης. Επίσης θα υπάρχουν και κάποια καινούργιες τεχνολογικές προσθήκες, όπως το adaptive cruise control, η κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, τα τελευταίας γενιάς Emergency Braking και Collision Warning, το σύστημα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας κ.λπ.

Στο αμάξωμα, το ανανεωμένο 308 συνεχίζει ουσιαστικά χωρίς αλλαγές πέρα από ένα νέο χρωματισμό Vertigo Blue και δύο νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 18 ιντσών. Η κορυφαία έκδοση Black Pack περιλαμβάνει όλα επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει και γυαλιστερά μαύρα πλαστικά πρόσθετα στο αμάξωμα.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει ως έχει στην υπάρχουσα σειρά του 308 με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης στους 110 και 130 ίππους και έναν diesel με 100 και 130 ίππους. Τα πιο φθηνά μοντέλα θα εφοδιάζονται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ενώ θα διατίθεται και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το 308 GTi με τον 1.6 turbo και τους 263 ίππους.

Carzine.gr

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ